שרון בן-משה (לבית ארד) 26/6/1982 - 17/7/2012

שרון נולדה ביום שבת לפנות בוקר, 26 ביוני 1982, בבית החולים בילינסון בפתח תקווה, אחות קטנה לנועה המבוגרת ממנה בשנתיים, ואחות גדולה לעידו, שעתיד להיוולד כארבע שנים מאוחר יותר, ויהפוך את שרון ל"ילדת סנדוויץ".

שנותיה הראשונות, עד גיל 4, עברו בבת-ים, אז עברה המשפחה לעיר רחובות, שם גדלה והתחנכה עד גיל 11, סוף כיתה ה'. בשנת 1993 עברה המשפחה להתגורר ברעות, אז ישוב קהילתי קטן ומבודד, בטרם הוקמה העיר מודיעין.

שנות ילדותה המאוחרות והנערות – חטיבת ביניים ותיכון - עברו על שרון ברעות, שם היתה מעורבת מאד מבחינה חברתית, וסיימה בהצלחה רבה את לימודיה בתיכון במגמות ביולוגיה וכימיה.

כבר בשנות ילדותה בלטה בחוש הקצב שלה ובאהבתה לריקוד.

לאחר סיום התיכון בשנת 2000 התגייסה שרון לצה"ל, במסלול של קצונה ייעודית בחיל השלישות. ולאחר סיום קורס הקצינות שירתה כקצינת קישור בפיקוד העורף, במחנה שנלר בירושלים. כומתת החייל הכתומה הלמה מאד את שרון.

שרוני

בשנת 2003 פגשה שרון את מורן, בעלה לעתיד, במועדון הריקודים בקיבוץ רבדים. מאז לא נפרדו דרכיהם.

לאחר שחרורה מצה"ל  נרשמה שרון ללימודי כלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. תקופת הלימודים היתה פורחת גם מבחינה חברתית, והיכרות עם חברות רבות ללימודים, חברויות שנמשכו גם לאחר מכן. בתקופה זו גם לקחה חלק בפרוייקט החונכות פר"ח.

שרוני

לאחר זמן לא רב "נדד" מורן בעקבות שרון, נרשם גם הוא ללימודים באוניברסיטת בן גוריון, ובהמשך עברו השניים להתגורר יחד.

לאורך תקופות ארוכות, החל מהלימודים בתיכון וכלה באוניברסיטה, שרון התפרנסה מעבודות מלצרות במקומות שונים, מן הבולטים שבהם – מסעדת "ספגטים" במודיעין ופאב "קוקה" בבאר שבע.

בשנת 2008, עם סיום הלימודים וקבלת התואר התחילה שרון לעבוד ככלכלנית בחברת "אפקטיב", העוסקת בניהול כספים. את סיפור תחילת עבודתה בחברה, כמו גם רמזים על יכולותיה ואופייה, ניתן למצוא בהספד לזכרה מטעם עובדי אפקטיב (דף "דברים לזכרה"). שרון התחילה לעבוד באפקטיב, הממוקמת בתל-אביב, עוד כשגרה בבאר שבע, ויותר מאוחר כשגרה בירושלים. היא אהבה את העבודה ואת האנשים באפקטיב (והם אהבו אותה) והתמידה בה, למרות המרחק והנסיעות המתישות.


לאחר סיום לימודיו של מורן, התחתנו השניים באוגוסט 2008, בחתונה שאפיינה מאד את אהבת החיים שלהם, חתונה מלאת חברים, מוסיקה טובה ובאווירת המסיבה הכי טובה בעיר. מאז הם התגוררו בשכירות בירושלים, בשכונת גילה. הם בנו בדירה הקטנה והצנועה קן ביתי נעים וחמים אותו אהבו מאד.

שרון ומורן אהבו לבלות – מסעדות, ריקודים, וגם לטייל בארץ ובחו״ל. כמעט כל שנה לקחו פסק זמן ונסעו לטייל במקומות שונים בחו"ל. הם יצאו לנסיעות ארוכות של חודשים (תאילנד וארה״ב) ונסיעות קצרות יותר של כמה שבועות (ארה״ב, איטליה, גרמניה, שוויץ). בתקופה בה התגלתה המחלה הם התחילו לתכנן את הטיול הבא שלהם, שאותו לא זכו לממש.

עוד לפני כן היו נסיעות לחו"ל במסגרת משפחת ארד, מן הבולטות שבהן נציין שתיים מיוחדות: הראשונה – ממש לפני נישואי שרון ומורן, נסעה המשפחה הגרעינית (אבא, אמא, נועה שרון ועידו) לסוף שבוע של כיף באנטליה – מעין "מסיבת רווקות" משפחתית. השנייה, באפריל 2011, שבועות בודדים לפני גילוי המחלה, נסיעת "בנות" – אמא סופי, נועה בהריון מתקדם ושרוני – לשבוע בברצלונה, שהיתה חווייה ענקית עבורן. בדיעבד, זו היתה הנסיעה האחרונה של שרון לחו"ל.

שרוני

כפי שכבר נכתב – שרון אהבה את החיים והחיים אהבו אותה, עד שברגע מר אחד הם הפסיקו לחייך אליה.

בחודש מאי 2011 התגלה גידול סרטני בגופה של שרון. ההלם כמובן היה גדול. שרון בחרה להיות מטופלת בבית החולים "איכילוב" בתל אביב. הרופאים שידרו אופטימיות, ונראה היה שסיכויי ההחלמה טובים מאד. אחת הרופאות הבכירות אף הגדירה את מחלתה של שרון כ"משעממת".

שרון עברה ניתוח להסרת הגידול ואחריו סידרה של טיפולים כימותרפיים. באמצע הסידרה בוצעה בדיקה שהראתה שהגידול נעלם. מכאן היינו משוכנעים כולנו שעוד מעט הסיפור הזה מאחורינו. לקראת סיום סידרת הטיפולים שרון גם סיכמה על חזרתה הקרובה לעבודה באפקטיב.

אבל הגורל שוב בחר אחרת. בבדיקה לאחר סיום סידרת הטיפולים נמצא כי הגידול חזר, ובגדול. שוב הלם, אולי אפילו גדול יותר. מכאן והלאה שרון עברה אישפוזים ארוכים וסדרות אינסופיות של טיפולים מכל הסוגים. היא עברה אינספור מדורי גיהינום של סבל, אבל לא איבדה את האופטימיות אפילו לרגע. היא אמרה שהיא מוכנה לעבור הכל כדי להחלים. עבורה, כפי שאמרה, "המוות הוא לא אופציה". שרון נשאה את סיבלה בשקט, רק מעטים ידעו כמה התייסרה.

טיפול רדף טיפול אבל המצב רק הלך והחמיר. שרון, למרות כל מה שעברה, לא ויתרה. בנוסף על מלחמתה במחלה היא לא ויתרה גם על החיים "בחוץ" ועל אירועים משפחתיים וחברתיים – רצה הגורל ובשנת מחלתה היו כמה וכמה חתונות משפחתיות ושל חברים, שרון לא ויתרה על אף אחת מהן. היא לא ויתרה גם על שלמה ארצי בקיסריה ועל המופע של מדונה, למרות שאז כבר קשתה עליה ההליכה מאד.

בזמן מחלתה של שרון נולדה אחייניתה נעמי – בת לנועה וליניב. שרון אהבה אותה בטירוף. אי אפשר היה שלא להתרגש מהאהבה שהרעיפה עליה, שביטאה אולי גם את הכמיהה שלה לאימהות, שלא זכתה לה. גם בתקופות האישפוז הארוכות לא ויתרה על הפגישה היומית עם נעמי באמצעות ה- SKYPE .

את יום ההולדת השלושים המשותף לשרון ולמורן (הם נולדו בהפרש של יום) חגגנו כשבועיים לפני פטירתה. לא ידענו אז, אבל זאת היתה בעצם מסיבת פרידה מהמשפחה המורחבת. שרון הרגישה רע מאד באותו יום, וביקשה מאיתנו שנעשה לה שוב מסיבה גדולה ביום הולדתה הבא, בגיל 31. לא זכינו...

שרוני

למחרת חזרה שרון לבית החולים בפעם האחרונה.

הטיפול האחרון אותו עברה שרון, בניסיון להצילה, היה השתלת מח עצם מאחיה עידו. מספר חדשים לפני כן בוצעה בדיקת רקמות לנועה ולעידו והשמחה היתה ענקית כשנמצא שההתאמה להשתלה אצל שניהם  מושלמת. ראינו בכך אות משמיים, אך לצערנו גם הטיפול הזה לא עזר, וגופה המותש של שרוני לא עמד עוד בסבל ונכנע למחלה הנוראה.

שרון נפטרה ביום שלישי, 17 ביולי 2012, כשבני משפחתה הקרובים לידה.

מן הראוי להקדיש מעט לתיאור אופייה של שרון. היא היתה בחורה טובת לב ומצפונית, אפשר לומר אפילו בצורה קיצונית. היא לא יכולה היתה לראות שנגרם למישהו עוול. קראנו לה "מלכת הצדק". אבל לא להתבלבל – במקומות בהם נדרש היא ידעה להיות אסרטיבית ולעמוד על שלה בתוקפנות ובעקשנות.

שרון ניחנה גם בתכונה שלא רבים זכו לה – היא נגעה לליבותיהם של כל מי שהכיר אותה. שמענו זאת פעמים רבות מהרבה אנשים. היתה בה גם מעין "דומיננטיות שקטה", מסוג האנשים הנכנסים לחדר ונוכחותם מורגשת מיד. תמיד אמרנו שהיא מאירה כל מקום שהיא מגיעה אליו.

היא היתה בחורה נחושה – כשהחליטה לעשות משהו זה קרה, ויהי מה.

שרון אהבה לישון. מילדות קראנו לה "כדור שינה מהלך", וזה היה נכון לאורך כל חייה.

היו לה המון שמות חיבה שקיבלה מהאנשים הקרובים לה ביותר: שנופקה, שלוצי, פיצקי, קרצוש ועוד. היא גם העניקה שמות חיבה ייחודיים ומקסימים לאנשים הקרובים לה ביותר.   כל אחד ינצור לעצמו את השמות האלו, כמו את זיכרה של שרון, לעד.

ניתן היה לכתוב כאן ספר שלם על חיי שרון, אך קצרה היריעה. כל המילים שבעולם לא תוכלנה להכיל את האהבה הענקית והגעגועים האינסופיים לשרוני שלנו.

יהי זכרה ברוך.